Oglas
· · Komentari: 0

PODIGNITE RUSKU SALATU NA VIŠI NIVO: Savršena slana tortu ostaviće vas i vaše goste BEZ DAHA (RECEPT)

Donosimo recept za slanu tortu sa ruskom salatom koju ćete lako i brzo napraviti.

1699621051_3691220_torta_ls.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Sa slanim tortama nećete pogrešiti, a ako želite da se razlikuje od drugih, onda izaberite ovaj recept. Umesto da se krompir doda u rusku salatu od njega se pravi dekoracija koja čini ovo predjelo ukusnijim.

 

Sastojci:

1 konzerva kukuruza
250 g tvrdog sira
2 šargarepe
200 g graška iz konzerve
250 g šunke
100 g maslina
2-3 mlada luka (samo zeleni deo)
200 g kisele pavlake
200 g majoneza

Za pire krompir:

1 kg krompira
100 ml pavlake za kuvanje
majonez

 

Recept za slanu tortu sa ruskom salatom:

Izrendajte šunku i sir, pa dodajte proceđeni kukuruz, kao i grašak koji ste malo odledili. Dobro promešajte, pa dodajte rendanu šargarepu, seckanu maslinu i zeleni deo mladog luka, a onda dodajte i pavlaku i majonez. Sve dobro sjedinite. U kalup za hleb, koji ste obložili providnom folijom, poređajte tost hleb, pa premažite debelim slojem ruske salate. Tako ređajte sastojke dok sve ne utroštite, a poslednji red neka bude tost hleb. Pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider. Za to vreme skuvajte krompir, pa ga ispasirajte sa pavlakom za kuvanje ili puterom, a onda dodajte malo majoneza i pasirajte dok ne postane kremsta. Slanu tortu izvadite iz kalupa, pa je premažite pire krompirom. Ukrasite slatnu tortu sa ruskom salatom po želji.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas