Oglas
· · Komentari: 0

PRASEĆE PEČENJE iz vaše kuhinje: Neobičan sastojak za sočnost i hrskavost (RECEPT)

Za Božić se, prema tardiciji, obično na trpezi nalazi prasetina

1673083365_shutterstock_1784387903.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Više ne morate da naručujete ranije iz pečenjare, pa da meso bude hladno. Napravite kod kuće sočno pečenje sa hrskavom koricom i to od sastojaka koji mogu da se pronađu svuda. Pivo daje specifičan ukus, ali i lepu boju. Peče se malo duže, ali zato ćete napraviti meso koje je toliko ukusno da nikada više nećete poželeti kupovno.

Sastojci: 

  • 10 kg prasetine 
  • 250 g soli 
  • 410 ml piva
  • 180 g masti
  • 310 ml voda

Pročitajte još: Pripremite ČESNICU po tradicionalnoj recepturi: Najukusnija pogača koja će obradovati celu porodicu

Priprema:

Meso dobro operite i osušite. Zatim ga bogato posolite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da stoji u frižideru preko noći. Mast istopite, a zatim premažite pleh, kao i meso. Stavite u pleh, pa sipajte vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2,5 sata. Pecite sat i po vremena u cugu, pa okrenite meso, a kada okrenete prelijte pivom. Nakon sledećih pola sata ponovo okrenite meso i opet prelijte pivom. Zatim izvadite meso iz rerne i prospite višak tečnosti. Onda vratite da se peče još pola sata, a ako želite još hrskaviju kožicu pecite još 10-15 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas