· · Komentari: 0
UKUSNO

Predlog za ručak: Krompirići u puter sosu (RECEPT)

Svi vole krompire, a ovo je ukusan recept sa buterom koji će se svima dopasti.

1620801406_Depositphotos_198631942_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Proleće je vreme za krompiriće, a evo predloga kako da ga pripremite na potpuno drugačiji način.

Potrebno je:

  • 4 veća mlada krompira
  • 60 g putera
  • 60 g prezli
  • 60 g rendanog parmezana ili čedar sira
  • 2 kašike sitno iseckanog origana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • kašičica morske soli
  • svež bosiljak ili peršun

Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)

Najbolje bi bilo da ovo jelo pravite na električnom roštilju, a ako ga nemate poslužiće i gril-tiganj. Zagrejte ga na srednje jakoj vatri. Krompir isecite na pola i poređajte ga u vatrostalnu činiju.

Poklopite ih i pecite 25 minuta.

U manjoj posudi pomešajte origano sa maslinovim uljem, pa im dodajte prethodno rastopljeni puter. Malo pobiberite, promešajte tako da se sve sjedini i što manje "pliva" po površini ulja, pa time dobro premažite prepolovljene krompire sa svih strana. Ako imate roštilj, preklopite ga, a gril-tiganj poklopite sa "za broj većim" poklopcem. Pecite 20-25 minuta, uz povremeno mešanje, lagano, da se krompirići ne bi raspali.

Pročitajte još: Jednostavan recept za TOFU sa povrćem! Savršen predlog za ručak (FOTO)

Pomešajte parmezan ili čedar sir sa prezlama, pospite preko krompira i dopecite još 10 minuta. Posolite tek neposredno pre posluženja i ukrasite listićima bosiljka ili peršuna, po želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.