Oglas
· · Komentari: 0

Recept za tradicionalnu BELU TORTU: Laka za pripremu, a zbog fenomenalanog ukusa je na trpezama već decenijama

Oprobajte se u pravljenju ove poslastice, trebaće vam svega 30 minuta

1657302500_black-forest-cake-276804_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Bela torta je na srpskim trpezama već decenijama.. Ona je veoma čest izbor prilikom slavlja i veselja. Možete je napraviti i kada želite da iznenadite ukućane nekom poslasticom. Trebaće vam samo 30 minuta, a trud će se svakako isplatiti kada je budete probali.

Pročitajte još: Dokazane prednosti VEGANSKE ishrane: Biljnom ishranom spašavate sebe, planetu i životinje!

Potrebni sastojci:

korica za rozen tortu 1 pakovanje
mleko 1 l
puding od vanile 3 kesice
margarin 250 g
šećer 15 kašika
šećera u prahu 200 g
šlaga 500 g
kisele vode 3,5 dl
kisela pavlaka 1
bela čokolada 1

Način pripreme:

U litri mleka skuvajte 15 kašika šećera ,3 pudinga, i ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin i šećer u prahu, u jednoj posudi, a u drugoj 300 g šlaga sa 2 dl hladne kisele vode.

U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte. Zatim dodajte mešajući varjačom šlag, pavlaku i na kraju izrendanu belu čokoladu.

Filujte korice i ukrasite sa umućenih 200 g šlaga i 1,5 dl hladne kisele vode. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru. Prijatno, uživajte!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas