Oglas
· · Komentari: 0
proleće

Pravi se lako, a prija baš svima: DOMAĆI sok sa UKUSOM proleća (RECEPT)

Ukus koji će mnoge od nas vratiti u detinjstvo

1649489433_elder-gf3a269ece_1280.jpg
Photo:Pixabay
Oglas

Stiglo je proleće, zova se rascvetala.

Iskoristite lepo vreme da odete u prirodu i naberete ovih lekovitih cvetova za sok, čaj… Cvetovi zove se beru dok su potpuno rascvetani sa žutim sladonosnim prahom. Pazite gde ih berete, zagađena mesta i kanali nikako nisu dobra opcija.

Trebaće vam i veće posude, kao i čiste pripremljene staklene flaše sa čepovima za skladištenje. Što se tiče „lajt“ varijanti sa manje šećera, znajte da je šećer prirodni konzervans i da smanjivanjem njegovih razmera za pripremu rizikujete kasniju kvarljivost sirupa.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Sastojci za sirup od zove:

  • 30 cvetova zove
  • 3 l vode
  • 40 gr. limunske kiseline
  • 3 limuna
  • 3 kg šećera

Pripema:

  • 1. Potopite cvetove zove u vodu sa limunskom kiselinom i na kriške isečenim limunovima s korom. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu 24 sata.
  • 2. Drugi dan tečnost procedite, pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno mešanje.
  • 3. Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene flaše. Na ovaj ga način možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mestu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas