Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Spremate ajvar? Evo kako da brzo oljuštite pečene paprike

LJuštenje paprika za ajvar zna da zada muke, ali postoji jedan sjajan trik koji će vam olakšati posao

1662545476_profimedia-0175028050.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Počela je priprema zimnice, a ajvar je svakako njen nezaobilazan deo. Kako biste napravili savršen sjvar, potrebno je da veliku količinu paprika ispečete i oljuštite.

Priprema paprika za ajvar

Iskusne domaćice se redovno koriste raznim cakama, ali za početnicu u kuhinji, ljuštenje paprika je prava "noćna mora". Zato bi najbolje bilo da, ukoliko se pripremate za pravljenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će vam umnogome olakšati posao.

Pročitajte još: Svi znaju kako Sneža Borjan izgleda, a KAKO KUVA? Pokazala šta sprema uz RECEPT jela koje Srbi obožavaju (FOTO)

U čemu je trik?

Čim ispečete paprike, odmah ih pokrijete ili vežete u najlonsku kesu.

Zatim ih bacite u duboku činiju i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a onda lonac prekrijte poklopcem. Za ovo može da vam posluži čak i plastična kutija za hranu.

Šta se tada događa?

Paprike ispuste višak tečnosti i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite, odnosno oljuštite.

Ukoliko se plašite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.

Pročitajte još: Kako se pravi SAVRŠEN DžEM? Ispratite nekoliko koraka i uživajte u ukusu

Savet: Ukoliko želite da vam se paprike osećaju na dim, gulite ih u posudi u koju ste sipali vodu.

Takođe, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci a da se ne opečete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas