· · Number of comments: 0
решење

Спремате ајвар? Ево како да брзо ољуштите печене паприке

Љуштење паприка за ајвар зна да зада муке, али постоји један сјајан трик који ће вам олакшати посао

1662545476_profimedia-0175028050.jpg
Фото: Профимедиа

Почела је припрема зимнице, а ајвар је свакако њен незаобилазан део. Како бисте направили савршен сјвар, потребно је да велику количину паприка испечете и ољуштите.

Припрема паприка за ајвар

Искусне домаћице се редовно користе разним цакама, али за почетницу у кухињи, љуштење паприка је права "ноћна мора". Зато би најбоље било да, уколико се припремате за прављење свог првог ајвара, искористите овај мали трик који ће вам умногоме олакшати посао.

Прочитајте још: Сви знају како Снежа Борјан изгледа, а КАКО КУВА? Показала шта спрема уз РЕЦЕПТ јела које Срби обожавају (ФОТО)

У чему је трик?

Чим испечете паприке, одмах их покријете или вежете у најлонску кесу.

Затим их баците у дубоку чинију и прекријте их пластичном фолијом, или их ставите у лонац, а онда лонац прекријте поклопцем. За ово може да вам послужи чак и пластична кутија за храну.

Шта се тада догађа?

Паприке испусте вишак течности и паре, па то омекша кожицу и омогући вама да је без проблема огулите, односно ољуштите.

Уколико се плашите да ће вам на прстима остати мрље од паприке, за гуљење кожице користите папирни кухињски убрус.

Прочитајте још: Како се прави САВРШЕН ЏЕМ? Испратите неколико корака и уживајте у укусу

Савет: Уколико желите да вам се паприке осећају на дим, гулите их у посуди у коју сте сипали воду.

Такође, немојте их држати дуго поклопљеним, већ тек толико да се охладе довољно да можете да их држите у руци а да се не опечете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.