Oglas
· · Komentari: 0

TAJNA LESKOVAČKE MUĆKALICE: Specijalitet kojem ne mogu odoleti ni oni najprobirljiviji

Tajna koju vam nijedan kuvar neće odati je da je sve do začina

1718449226_3777432_sekelji-goulash_ff.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Leskovačka mućkalica decenijama unazad je jedna od omiljenih južnjačkih specijaliteta. Ovo slasno jelo rado se naručuje u kafani, a malo ko uspe da ga kod kuće napravi isto tako.

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom
200 gr mesnate sveže slanine
4 -5 glavica krupnog crnog luka
10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika
500 gr očišćenog paradajza, a može i flaširanog iz zimnice
2 glavice belog luka
2 -3 suve paprike
po ukusu soli, ljute papričice i vegete
1,5 dcl ulja

Priprema:

Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skinite sa štapića. Parčiće mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeći i kasnije dodati u povrće. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega dve kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.

Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode. Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost. Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu. Začiniti, zaljutiti po ukusu.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas