Oglas
· · Komentari: 0
NESTVARAN UKUS

Ukus koji će vas RASPAMETITI! Recept za domaći sladoled od LAVANDE i ČAJA

Domaći sladoled nikada nije bio ukusniji ili lakši da se napravi

1654176706_pjimage---2022-06-02T153133.215.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Najbolja mešavina za sladoled koji će vas odlično rashladiti i osvežiti tokom toplih dana. Kombinacija sastojaka mu daje nesvakidašnji ukus, koji nećete naći ni kod jednog kupovnog sladoleda.

Sastojci

  • 1/2 šolje punomasnog mleka
  • 1 kašičica sušene lavande
  • LJubičasta boja za hranu
  • 1 Earl Grei kesica čaja
  • 1 kašičica paste od zrna vanile ili ekstrakta vanile
  • 2 šolje teške kreme, hladne
  • 0.3 litara zaslađenog kondenzovanog mleka

Uputstva

Dodajte punomasno mleko u malu šerpu na srednjoj vatri. Pustite da provri pa sklonite sa vatre. Podelite mleko podjednako u dve odvojene činije. Dodajte lavandu i ljubičastu boju za hranu u jednu posudu, a Earl Grei kesicu čaja i vanilu u drugu činiju. Stavite plastičnu foliju na površinu svake činije (da se ne bi stvorila kora) i stavite obe činije u frižider da se potpuno ohlade – oko 2-3 sata. Kada se ohladi, izvadite kesicu čaja iz jedne, a iz druge procedite lavandu.

Pročitajte još: IZNENADITE GOSTE! Domaće grickalice koje se lako pripremaju

Dodajte tešku pavlaku u mikser sa dodatkom za mućenje. Mutite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, a zatim pažljivo umešajte zaslađeno kondenzovano mleko.

Podjednako podelite zaslađeni šlag u 2 odvojene činije, zatim u jednu posudu sipajte mleko sa infuzijom lavande, a u drugu Earl Grei mleko. Pažljivo umešajte svako od ovih infuziranih mleka u šlag, a zatim sipajte svaku od smesa u tepsiju. Koristeći nož, zavrtite dve mešavine zajedno da biste postigli taj mramorni izgled.

Pokrijte i stavite u zamrzivač da se stegne, najmanje 6 sati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas