Oglas
· · Komentari: 0

Zdrav hleb sa tri vrste semenki i medom: Poješćete ga u slast - Kada ga jednom probate, poželećete da ga spremate svakog dana (RECEPT)

Idealan uz svaki namaz i za bilo koje doba dana

1691676673_shutterstock_1692091465.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Hleb sa čia semenkama je bogat vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i drugim hranjivim sastojcima. Možete da ga jedete uz omiljeni namaz, kao što je humus, puter od orašastih plodova ili krem sir. Uživajte u zdravom i ukusnom hlebu!

Sastojci:
2 šolje integralnog pšeničnog brašna
1/2 šolje ovsenih pahuljica
1/4 šolje čia semenki
1/4 šolje suncokretovih semenki
1/4 šolje lanenih semenki
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1 1/4 šolje mleka
2 kašike meda ili javorovog sirupa
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za hleb tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga blago namazati maslinovim uljem. U većoj činiji, pomešajte integralno pšenično brašno, ovsene pahuljice, čia semenke, suncokretove semenke, lanene semenke, so i prašak za pecivo. U drugoj činiji, sjedinite mleko, med (ili javorov sirup) i maslinovo ulje. Polako dodajte mokre sastojke u suve sastojke i mešajte dok se ne sjedine. Smesa će biti gusta, ali se trudite da se sve dobro pomeša. Prebacite smesu za hleb u pripremljen pleh za pečenje i ravnomerno je rasporedite.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite hleb 40-45 minuta, ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju i kad ga probode čačkalicom, testo se ne lepi za nju. Kad je hleb pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga izvadite iz pleha i isečete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas