Oglas
· · Komentari: 0
SAVET PLUS

Da li dok kuvate SUPU dodajete LJUSKU OD JAJETA? Trebalo bi - evo OBJAŠNJENJA

Da bi supa bila bistrija i ukusnija primenite neki od saveta iskusnih kuvarica.

1600088112_Depositphotos_39353909_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Da biste skuvali što ukusniju supu, morate da kombinujete što više vrsta mesa - goveđe, teleće i kokošije. Ubacite i što više zeleniša - peršun, celer, paštrnak...

Što više vrsta mesa supa će biti ukusnija.

Tek kada provri, dobro je posolite. Supa je uvek ukusnija ukoliko se kuva lagano, na umerenoj temperaturi, a zelen se doda tek kada se odstrani pena sa površine. U supu dodajte i čašu hladne vode.

Pročitajte još: Zašto se kaže da REN vredi KAO ZLATO? U Rusiji je NEZAMENLJIV, a evo i zbog čega

Ako vam se čini da je mutna, ulupajte belance i stavite ga u supu dok kuva. Goveđa supa biće bistrija ako joj, dok se kuva, dodate ljusku od jajeta.

Pecite ljuske od jaja desetak minuta u rerni na 180 stepeni, zatim pustite da se ohlade pa ih drobite dok se komadići ne pretvore u prah. Dobijenu masu možete svakodnevno dodavati u supe u kuvana jela i tako si povećati unos kalcijuma koji je svakom čoveku neophodan za zdrave kosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas