Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Brže će se UBUĐATI: Izbegavajte ova mesta za ČUVANJE HLEBA, i produžite mu svežinu

Znate li kako se pravilno čuva ova namirnica?

1644138818_bread-g75901cde7_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Možda mislite da je nekim namirnicama lako zadržati svežinu u kuhinji, ali nemojte potcenjivati sposobnost hleba da se pokvari. NJegovo brzo vreme kvarenja može biti zbog načina na koji ga čuvate.

Postoji nekoliko mesta na koja nikada ne smete da odlažete hleb, a ako ih izbegavate i pravilno skladištite ovu namirnicu, neće biti razloga da bacite još jednu buđavu krišku.

Pročitajte još: Jučerašnji hleb za VEČERU: Dodajte mu ove sastojke i napravite ukusnu pitu (RECEPT)

Možda je najčešće mesto za čuvanje hleba vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto za držanje hleba podalje, to je siguran način da se brzo pokvari.

Toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova uređaja stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.

Međutim, frižider nije jedini uređaj koji treba da izbegavate. Držanje hleba u blizini mašine za pranje sudova takođe nije dozvoljeno iz sličnih razloga.

Ne samo da može da stvori toplo okruženje, već zbog vlage koju ispušta mašina za pranje suđa, samo će pospešiti buđ.

Čak ni blizu vašeg šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas