Oglas
· · Komentari: 0

Kako da se hrana ne lepi za tiganj: Ovaj trik većina ne zna, a brz je i efikasan

Kada se hrana prži bez ulja često dolazi do lepljenja i drugih problema prilikom pripreme

1674304449_shutterstock_1925751260.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U nekim receptima stoji da treba da ispržite ili ispečete hranu u dobro zagrejanom tiganju, ali bez ulja. Često se dešava da se tako pripremljena jela zalepe za posudu, jer nikada niste sigurni da li je dovoljno ugrejana. Na društvenim mrežama je postao hit video snimak u kojem pomoću genijalnog trika možete da proverite da li je tiganj dovoljno zagrejan i više nikada se neće desiti da se hrana zalepi. 

Pročitajte još: Recept za doručak od milion pregleda: OMLET- SENDVIČ, obožavaćete da ga spremate! (RECEPT)

Sve je u vodi. Stavite tiganj na šporet i uključite ga. Kada mislite da se dovoljno zagrejao sipajte kašiku vode. Ako voda krene da se širi, to znači da nije dovoljno ugrejan, a ako krenu da se prave male "perlice" od vode to znači da je tiganj previše zagrejan.

Kada sipate vodu u tiganj ona bi trebala da formira kliker i da klizi po tiganju. To znači da je zagrejan taman koliko treba i da se hrana neće zalepiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas