Oglas
· · Komentari: 0

KISELE MANDARINE PRETVORITE U SLATKE ZA PAR MINUTA: Nikad lakši trik za koji mnogi ne znaju

Ako volite mandarine ovaj jednostavan trik će vas oduševiti

1673535169_shutterstock_1850987722-mandarine.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Uveliko je sezona mandarina, a one ne samo da su ukusne nego su i jako zdrave. Sadrže vitamin A, kao i veću količinu vitamina C, pa zahvaljujući njima uspešno se borimo protiv upalnih procesa. Mandarine takođe pomažu imunološkom sistemu, da detektuje i potom uništi štetne, patogene organizme i tako nam pomažu da se sačuvamo od gripa recimo, u zimskoj sezoni. Ali, često se dešava da umesto slatkih kupite kisele mandarine. Više ne morate da se brinite da li ste izabrali ukusno voće, jer mu lako i brzo možete popraviti ukus. 

Pročitajte još: Novi hit u ishrani: Mleko od graška, da li biste probali?

Jedan od načina je da mandarine izložite visokim temperaturama, tj. da ih držite na prozorskoj dasci na jakom suncu nekih 2-3 dana. Doduše, zimi je malo teže da se tako nešto izvede, a mandarine su zimsko voće. Postoji drugo rešenje, koje je brže i praktičnije. Sve što treba da uradite jeste da u posudu sipate toplu vodu, približno 40°C. Tako ih ostavite da odstoje nekih 10-15 minuta.Odmah nakon toga potopite ih u hladnu vodu i to je sve. Nakon par minuta mandarine više nisu kisele već slatke. 

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas