Oglas
· · Komentari: 0
kuhinja

KUHINJSKI PRIBOR ima rok trajanja i važno je da se poštuje - u spurotnom može da nam ugrozi zdravlje

Kuhinjski pribor koji svakodnevno koristimo ima rok trajanja, iako to često zanemarimo.

1624273740_cooking-698605_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ipak bi zbog zdravlja trebalo da obratimo pažnju na to koliko imamo određene predmete i kad je vreme da ih zamenimo.

Pročitajte još: Skinite mrlje od kafe za 15 dinara i sigurno ga imate u frižideru!

Rok trajanja kuhinjskog probora

Rok trajanja varijače

Iako su napravljene od drveta i mislite da nemaju rok trajanja, varjače bi trebalo da menjamo svakih pet godina ili čim se pojave pukotine ili drvo na nekim delovima omekša. Hrana koja dospe u pukotine na varjači može biti izvor ešerihije koli, pa bi trebalo da budemo pažljivi.

Teflonski tiganj

Ukoliko ih pažljivo čuvate mogu da traju i nekloliko godina. Ukoliko se pojave ogrebotine ili hrana počinje da se lepi znači da im je rok istekao i da treba da kupimo nove.

Pročitajte još: TREŠNJE većina čuva pogrešno: Evo kako da im produžimo rok trajanja

Plastične daske za sečenje

Pre svega treba da imamo odvojene daske, jednu za sečenje mesa, a drugu za povrće. Plastične daske se menjaju ukoliko se na njima pojave duboke pukotine od noža u kojima se mogu razviti bakterije.

Nakon korišćenja trebalo bi da se dezinfikuju sirćetom i sodob bikarbonom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas