· · Komentari: 0

NAJBOLJI NAČIN ČIŠĆENJA ROŠTILJA: Crni luk dodaje ukus mesu, a ima OVO bitno svojstvo

Sa aprilom i sunčevim zracima, možemo slobodno da kažemo da je sezona roštiljanja otvorena!

1649057508_onions-g789de14f0_1280.jpg
Foto: Piksabej

Nažalost, ništa ne oduzima radost od sočnog mesa koje se peče na vrelom roštilju, kao što je saznanje da kasnije morate da izribate roštilj. To je neuredan i radno intenzivan proces, a da ne pominjemo činjenicu da je većina tradicionalnih sredstava za čišćenje roštilja toksična i smrdljiva.

Pa šta ako vam kažemo da postoji super jeftina, netoksična alternativa koja već stoji u vašoj kuhinji?

Sačuvajte svoja leđa koristeći luk—da, običan luk—za čišćenje tog gadnog roštilja. Jednostavno istrljajte prepolovljeni luk okrenut nadole na zagrejanoj rešetki da biste uklonili nakupljenu prljavštinu i zrnca. 

Pročitajte još: Evo šta sve možete da čistite po kući MASLINOVIM ULJEM: Pomešajte ga sa OVIM sastojkom za DRVENE površine

Najbolje je da prvo zagrejete roštilj da biste sagoreli preostalu hranu. Zatim ga snažno istrljajte lukom zaglavljenim na kraju dugačke viljuške za pečenje. Za dodatnu moć u borbi protiv gljivica, prvo pošpricajte rešetke limunovim sokom ili belim sirćetom našeg starog prijatelja. Dodatna kiselost pomaže u procesu čišćenja.

Ne samo da crni luk ima prirodna antibakterijska svojstva, već ako kuvate na ćumuru, možete ga baciti direktno u ugalj kada završite da biste dodali ukus svemu što pečete na roštilju.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.