· · Komentari: 0

Neverovatan trik: Evo zbog čega ne treba da bacate kesice od čaja

Mnogima kesice od čaja predstavljaju otpadak koji bez razmišljanja bacaju u kantu za đubre

1671522386_caj.jpg
Foto: Profimedia

Ono što mnogi ne znaju je da kesica čaja, čak i nakon kuvanja, i dalje može da se koristi. Jedan od njih je trik da je okačite na radijator ili na kvaku. Zvuči iznenađujuće, ali efekat će vas oduševiti. Ovaj trik je posebno koristan zimi.

Pročitajte još: Sada je idealno vreme za BUNDEVU: Kako da je najlakše očistite

U toplim danima pijemo uglavnom vodu, ali kada zahladi volimo tople napitke. Najviše kuvamo čajeve. Nakon što popijete svoj topli napitak, kesice okačite na radijator ili kvaku, a evo i zašto.

Ispostavilo se da korišćene kesice čaja imaju mnogo iznenađujućih upotreba. Najpoznatije je verovatno da se koristi kao obloga za umorne, nadražene ili otečene oči. Donosi trenutno olakšanje i vraća svežinu izgledu. Još bolji efekat možete postići kada je stavite u frižider na neko vreme. Takva hladna obloga je ponekad kao spas.

Okačite kesicu čaja na radijator

Zašto? Odgovor bi vas mogao iznenaditi. Ako je natopite svojim omiljenim eteričnim uljima, delovaće kao prirodni osveživač vazduha. Miris će biti pušten svaki put kada se vrata otvore i zatvore. A ako je stavite na radijator, biće još bolje. Toplota će pojačati prijatan miris. Jednostavno, jeftino i u duhu nultog otpada. Vrećica čaja koja visi na radijatoru ili kvaci možda ne izgleda baš estetski, ali lepo miriše u celoj prostoriji. Cena takvog osveživača je bukvalno par dinarčića.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.