· · Komentari: 0

Nikako fleku ne trljajte: Ovih PET načina će vam pomoći da uklonite mrlju od vina

Sve što vam je potredno imate u kuhinji

1659602475_crno-vino.jpg
Foto: Pexels

Prvenstveno mrlju treba utapkavati dok je još vlažna, nikako ne smete trljati.

Belo vino i soda bikarbona

Kako biste mrlju izvukli iz tepiha najpre je natopite belim vinom, da bi se boja razredila, a zatim namažite pastom od sode bikarbone. Ostavite pastu da deluje sat vremena, ali pripazite da je sve vreme bude vlažna i po potrebi pošpricajte vodom.

Pročitajte još: Uz pomoć jednostavnog trika otkrijte da li su JABUKE OBLOŽENE VOSKOM: Potrebna vam je samo jedna stvar (VIDEO)

Deterdžent za sudove i hidrogen peroksid

Natopite mrlju jednakom količinom deterdženta za sudove i hidrogen peroksida, a zatim pokušajte sve da upijete papirnatim ubrusima.

Mineralna voda

Mineralna voda dugo je bila na glasu kao najbolje sredstvo za uklanjanje mrlja od vina ako tkaninu umočite s obrnute strane a zatim neprestano upijate papirnatim ubrusima. Još uvek nije sasvim jasno zašto je to slučaj, a misli se samo da možda ima veze s mehurićima u mineralnoj vodi.

So, ključala voda i sirće

Natopite mrlju hladnom vodom, posolite (pričekajte dok ne poprimi roze boju), zatim prelijte ključalom vodom pa onda natopite sirćetom (i na kraju isperite).

Pročitajte još: Koliko dugo PEČURKE mogu biti u frižideru, pre nego što se POKVARE: Posle nekog vremena postaju opasne po zdravlje

Pena za brijanje

Pena za brijanje bi trebalo da spreči da se mrlja od vina upije u tkaninu. Lagano utrljamo penu, a zatim obrišemo toplom vodom i doslovno “obrijemo” mrlju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.