Oglas
· · Komentari: 0
NAMIRNICE

Ovim trikom se služe profesionalni UGOSTITELJI: Kako da LIMUN što duže ostane SVEŽ?

Limun je jedan od najzdravijih citrusa koji ima široku primenu.

1641576003_lemon-g77c1c0b26_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Limun spada u citruse, a oni za razliku od drugog voća i povrća zahtevaju posebne uslove kada je njihovo čuvanje i svežina u pitanju.

Naime, limun, ali i drugo citrusno voće nikako ne treba čuvati u frižideru jer će vrlo brzo izgubiti ukus zbog niskih temperatura.

Pročitajte još: Zbog čega je dobro držati POSOLJENE KRIŠKE LIMUNA u sobi pred spavanje?

Pored ovog pravila, mnogi prave još jednu grešku koja utiče na svežinu limuna. Ako se čuva u papirnoj kesi, vrlo brzo pojaviće se plesan.

Međutim, profesionalni ugostitelji imaju trik za čuvanje limuna, zahvaljujući kojem mu je produžen rok trajanja, ali i sačuvana svežina i ukus.

Trik je veoma jednostavan - potrebna vam je samo voda.

Sigurno ste u lokalima primetili da se limun drži u odgomnim podusama sa vodom. Ne, to nije zbog estetskog ili vizuelnog utiska, već postoji opravdan razlog - pravilno skladištenje ove citrusne voćke.

Limun najduže ostaje svež ako se čuva u svežoj i hladnijoj vodi. Ako čuvate limun na ovaj način kod kuće, potrebno je samo da vodu redovno menjate. Na ovaj način produžićete rok i narandžama, mandarinama, ali i grejpfrutu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas