· · Komentari: 0

Važno je kako čuvamo testeninu: Najduže traje kada je odložena na jedan način

Neka vaša testenina bude sveža i spremna za večeru

1671706844_shutterstock_653192197.jpg
Foto: Shutterstock

Testenina je osnova mnogih recepata, pa je nezaobilazan sastojak u kuhinji. Zato je važno da znamo kako pravilno da je skladištimo kako bismo produžili njen rok trajanja i izbegli te bube koje se hrane žitaricama.

Kako čuvati suvu testeninu?

Kada otvorite originalnu kutiju važno je da sve ostatke suve testenine prebacite u svežu, hermetički zatvorenu posudu za skladištenje. Čuvajte hermetičke posude na hladnom, tamnom i suvom mestu, poput ormarića. Ovako uskladištena, suva testenina traje neograničeno dugo, piše The List.

Pročitajte još: SJAJAN TRIK da kolači od testa što duže ostanu sveži: Evo šta treba da dodate, pa će biti sveži i mekani

Kako čuvati skuvanu testeninu?

Sveža testenina nije dehidrirana, tako da ne traje toliko dugo kao suva testenina. Najbolje je jesti svežu testeninu kada je napravljena, ali ako se čuva u frižideru, ostaće dobra još jedan dan.

Ako je moguće, čuvajte kuvanu testeninu i sos odvojeno - u hermetički zatvorenim posudama i u frižideru.

                               Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.