Oglas
· · Komentari: 0

SJAJAN TRIK da kolači od testa što duže ostanu sveži: Evo šta treba da dodate, pa će biti sveži i mekani

Uz pomoć ovog saveta, testo za kolače će uspeti čak i domaćicama koje nisu previše vešte u kuhinji

1671536610_profimedia-0121632768-baking-.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Neki kolači su prilično jednostavni za pripremu, a oko nekih se malo pomučimo. Ipak, jedno je sigurno - u njima svi uživamo.
Međutim, kada se pravi testo, postoji mogućnost da kolači ne budu sveži više dana, a kako je period slava uveliko u toku, a bliže se i novogodišnji i božićni praznici, potrebno je da ostanu sveži makar 2-3 dana.

Ukoliko planirate da pravite kolače od testa, nemate razloga za brigu, jer ono uopšte nije komplikovano za pripremu. Pratite recept detaljno, i uzmite sveže namirnice.

Pročitajte još: Trik iz kuhinje koji će nam OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako da vam oči ne suze kada sečete CRNI LUK

Foto: Profimedia

Najveća greška, koju mnogi prave, prilikom pripreme ovakvog testa, jeste u tome što dodaju previše jaja, jer belance testo čini žilavim i grubim. Sa druge strane, previše brašna može da ga osuši, pa se kolači brzo obajate.

Pročitajte još: Koliko zapravo SVINJSKO PEČENJE sme da stoji u FRIŽIDERU: Malo ko zna pravi ROK TRAJANJA

Ali, nema razloga za zabrinutost. Sve što je potrebno da uradite jeste da dodate jedan sastojak koji će apsolutno svako testo učiniti savršenim, i što je najbitnije, svežim više dana.

U pitanju je kisela voda! Zahvaljujući njoj, slatko testo će bolje narasti, a nakon pečenja, duže ostati sveže i mekano. Ukoliko dodate kiselu vodu, onda smanjite količinu mleka ili druge tečnosti koja stoji u receptu.

 

 

                               Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas