Oglas
· · Komentari: 0
ATRAKCIJE

Ne samo Kineski zid! I Čenobil se vidi iz svemira, ali još desetak turističkih mesta

Pored mnogih velikih gradova koji svetle i mnoga druga turistička mesta su promenila geografiju Zemlje.

1616596427_heart-1492445_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Veliki koralni sprud

Istočna obala Australije je velika atrakcija o kojoj sanjaju gnjurci. Ovde se nalazi i čuveno ostrvo u obliku srca. Prostire se na površini od neverovatnih 2.300 kilometara, a čini ga grupa od 900 ostrva.

Pročitajte još: Beograd nagrađen "Srebrnom zvezdom" na festivalu u Berlinu

Grand kanjon

Dobro je poznato da je Grand kanjon najveća prirodna atrakcija SAD. Ovaj kanjon nije najveći i najdublji, ali se sa 445 kilometara jasno vidi iz svemira. Turisti obožavaju da iz Las Vegasa helikopterom idu na izlet do kanjona, a sve češće se tamo i venčavaju.

Iguasu vodopadi

Iguasu vodopadi su dobili ime na jeziku Gvaranu i znači "velika voda". Nalaze se između Brazila i Argentine. Vodopade je 1541. godine otkrio konkvistador Alvar Nunjez i jedno od Sedam svetskih čuda prirode.

Pročitajte još: Najeftiniji u Evropi: Noć u ovom hotelu košta samo 3 evra (VIDEO)

Ostrvo Palma

Nedaleko od Dubaija prostiri se ostrvo Palm Džumeira, Deira i Džebel Ali. I sva tri se vide iz svemira. Imaju specifičan izgled palme i zauzimaju prostor od 520 kilometara. Na ostrvima se nalazi stotinu luksuznih hotela.

Pročitajte još: SPEKTAKL u Kairu: Sve je spremno za Zlatnu paradu faraona kakva nije viđena više od pet milenijuma (VIDEO)

Černobil

Verovali ili ne, ali nuklearna elektrana Černobil u Pripjatu se vidi iz svemira, ali ne zato što svetli. Naime, havarija je gašena uz pomoć peska i vode iz jezera koje je hladilo nuklearno jezgro.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas