· · Komentari: 0
GASTRONOMIJA

Jednostavan način da zaradite 14.000 dinara za dan: Radite FUDI-TURE jer ih stranci vole!

Strani turisti mogu sebi da priušte najskuplje restorane, ali im se mnogo više dopada sistem "jedi, putuj, kuvaj", pa kuvaju i ručaju sa lokalnim stanovništvo u njihovom domu

radmilo+bumber+0302+2020+07.jpg

Ručak kod lokalca, dolazak kuvara u stan, večera na krovu zgrade, časovi kuvanja sa šefom ili piknik sa pogledom. Postoji bezbroj načina da se izađe u susret turistima kojima su dosadili restorani i žele da probaju lokalnu hranu koju je skuvao lokalac. Ovakav doživljaj turiste košta od 45 do 120 evra, te tako ukoliko se odlučite da se bavite ovim poslom, za dan možete zaraditi 14.000 dinara!

Pročitajte još: Petkom u Sremskoj Mitrovici svi jedu RIMSKI HLEB, šta mislite zašto?

Radmilo sprema baba Micinu kuhinju
Radmilo sprema baba Micinu kuhinju

Večere u društvu lokalca su poslednjih godina postale pravi hit u svetu. U Pragu se u stanu organizuje "balkanska večera" i domaćica Melisa predjelo, supu, glavno jelo i slatkiš naplaćuje 45 evra po osobi. U Atini su osmislili dijetu na grčki način koja košta 60 evra, u Barseloni vegetarijanski ručak, a u Berlinu nemačku gastronomsku fuziju, Turkinje su ovakve večere digle na viši nivo i organizuju prave "fudi ture", pa turiste prvo odvedu u nabavku, a onda na čas kuvanja, pa tek na kraju počinje večera.

- Nekoliko puta sam organizovao takvu večeru, ali meni su zahtev poslali domaći turisti koji su me gledali na telviziji i videli da spremam "Baka Micinu kuhinju" - kaže Radmilo Bumber, gastronomski novinar.

Top lista jela koja se traže
1. Sarma
2. Ćevapi
3. Burek
4. Karađorđeva šnicla
5. Prebranac
6. Gibanica
7. Punjena paprik
8. Čvarci
9. Kajmak
10. Ajvar
Nekoliko puta sam organizovao večere, ali zahteve šalju i domaći turisti.

Bumber kaže da je čuo da se na nekoliko mesta u Beogradu organizuju ovakve, zatvorene večere sa dobrom hranom, vrhunskim rakijama i vinom. 

- Mojim gostima sam u svojoj kući pripremao supu sa rinflajšom, patku sa pomorandžama, poslužio sam domaća vina i pozvao komšiju da svira gitaru, pa su bili načisto oduševljeni, jer su imali poseban doživljaj - kaže Bumber.

Ture počinju na pijaci i završavaju u kuhinji.

Ovakve ture obično počinju na pijaci: Kalenić, Zeleni venac ili Zemunskoj. Na ova tri zelena marketa mogu se videti stranci kako šetaju u društvu Beograđana. Ponekada nešto pitaju, ali uglavnom ćute i otvorenih očiju mirišu sve što im pruže domaćini koji ih neprestano bombarduju informacijama.

Pročitajte još: Antonije iz Arilja u med i rakiju stavlja ZLATNE LISTIĆE: Turistima omiljen suvenir, a evo i koliko košta

Pored ovih gastronomskih kućnih događaja, u Beogradu se organizuju i prave fudi-ture koje podrazumevaju obilazak nekoliko restorana i probanje različitih jela. Koštaju oko 3.000 dinara i najčešće se ture organizuju vikendom.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.