Oglas
· · Komentari: 0
USPEH NA TRŽIŠTU

DOKAZ da je zaludela svet! Igrica Pokemon GO zaradila 4 MILIJARDE DOLARA (VIDEO)

Američka softverska kompanija koja je razvila ovu igricu saopštila je da su posle samo četiri godine igrači na nju potrošili skoro 4 milijarde dolara

1595539951_pokemon.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pomama za pokemonima, ludnica jurnjave za likovima u realnom okruženju i planetarna popularnost igrice Pokemon GO ispalatila se. Barem kompaniji američkoj kompaniji Niantic Lab koja ju je plasirala na tržište 2016. godine.

Igrači su trčeći za pokemonima prešli ukupno 23 milijarde kilometara

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Od tada su igrači u potrazi za likovima iz igrice prešli ukupno 23 milijarde kilometara. Poređenja radi, planeta Pluton koja je najudaljenija od Sunca, od Zemlje je udaljena tek 4.23 milijarde kilometara.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Igra je besplatna za preuzimanje, a bazirana je na originalnoj video igri i crtanom filmu, a kada se pojavila, ubrzo je postala veliki hit pa je tako već u 2019. godini imala više od milijardu preuzimanja. 

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Ipak najimpozatnija cifra tiče se upravo zarade. Naime, igrači su od njenog izlaska do 2020. godine potrošili 3.6 milijardi dolara. Tokom tog perioda, u 2019. godini ostvarena je rekordna zarada za Pokemon GO, kada je igra zaradila 906 miliona dolara.

Ove godine je igra, usprkos pandemije korona virusa ostvarila zaradu od 445.3 miliona dolara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas