Oglas
· · Komentari: 0
EVROVIZIJA

Ovih 6 zemalja sigurno ide u finale Eurosonga, iako su neke od njih na dnu kladionica

Do početka Eurosonga ostalo je još 45 dana i 39 zemalja iz Evrope boriće se za što bolji plasman na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

1617463134_Eurovision.jpg
Foto: EPA
Oglas

Veliku podršku kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, imaju i predstavnice Srbije, muzički sastav "Hurricane" sa pesmom "Loco Loco". Mi im želimo plasamn u finale i pobedu. A evo šta kažu prognoze na kladionicama.

Svake godine je sve popularnije klađenje za pobednika Evrovizije, pa tako je i ove godine.

Pročitajte još: Evrosong će ipak biti održan na nesvakidašnji način

U finalu će se takmičiti 26 zemalja, s tim da će iz svake polufinalne večeri u finale proći po deset zemalja.

Šest zemalja ima garantovan ulazak u finale, iako su neke od njih na dnu kladionica i nemaju previše simpatija publike.

Ako ste primetili da su Španija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Italija uvek u finalu - to nije zbog publike ili kvalitetne pesme, nego zbog pravila takmičenja. Tako će biti i ove godine.

Pročitajte još: Da li je prepoznajete? Od preslatke devojčice do najlepše "Uraganke" (FOTO)

Španija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Italija nazivaju se zemlje Big Five i po pravilima su uvek izravno u finalu.

Do 2000. godine u ovoj grupi su bile četiri zemlje, a nakon što se Italija vratila na Eurosong nakon 14-godišnje pauze nazivaju se Big Five i one su najveći finansijski saradnici EBU-a, Evropske radiodifuzne unije, koja organizuje takmičenje.

Šesta zemlja koja je direktno plasirana u finale je zemlja domaćin, a ove godine je to Holandija.

Zemlje Big Five-a na kladionicama ove godine baš ne blistaju. Osim francuske predstavnice Barbare Pravi, koja je jedan od favorita, i Italije, koja je na 5. mestu kladionica, ostali se baš i ne sviđaju publici.

Pročitajte još: "URAGAN" još jednom pokorio! Nikada SEKSIPILNIJE IZDANJE u spotu za novi singl (VIDEO)

Španija je trenutno na 36. mestu na kladionicama, Velika Britanija je 22., a Nemačka je na 32. mestu. Ni domaćin, Holandija, nema veliku podršku publike zbog čega se nalazi na 28. mestu trenutnog poretka na kladionicama za pobednika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas