Oglas
· · Komentari: 0
TUGA

Bila je jugoslovenska Širli Templ... Umrla je za trpezarijskim stolom: Godinu dana od smrti Nede Arnerić (FOTO)

Danas se navršilo godinu dana od smrti legendarne glumice

1610288930_neda.jpg
Foto: YouTube printscreen /TV Pink
Oglas

Neda Arnerić, bila je jedna od naših najlepših glumica.  Tokom života snimila je brojne filmove, zvali su je jugoslovenska Širli Templ, a svojom lepotom i talentovanošću skrenula je pažnju na sebe u filmu „Višnja sa Tašmajdana“.

Pročitajte još: NJena lepota očarala je sve ulogom u seriji "Greh njene majke", evo kako IZGLEDA i čime se danas BAVI čuvena Neda (FOTO)

Učila je balet u Dečjoj baletskoj grupi Danice Šetine, i bila je član Dečje dramske grupe Radio Beograda. Kao trinaestogodišnja devojčica, snimila je svoj prvi film „San“, scenariste i reditelja Puriše Đorđevića i postala prva dečja filmska zvezda u bivšoj Jugoslaviji.  Naučila je vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno da shvati, tako da joj u kasnijem periodu, obnažene scene nisu pravile problem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Arneric (@nedaarneric)

Udavala se tri puta. Dejan Karaklajić, prvi suprug i reditelj s kojim ste snimili hit komediju „LJubavni život Budimira Trajkovića“, te legendarni glumac Rade Marković, s kojim je takođe, bili u braku. Zbog velike razlike u godinama taj su brak smatrali jugoslavenskom verzijom odnosa Mije Farou i Franka Sinatre. Izazvao je priličan skandal.

NJena najveća ljubav bio je Doktor Mešterović, sa kojim je provela 35 godina u braku. NJegovu smrt teško je podnela, jer je on za nju bio sve.  Neda nikada nije krila da je često imala problema i sa depresijom, ali najbolji lek za to joj je, kako je jednom, bio njen partner, kojeg više nema. U karijeri dugoj 53 godine, snimila je više od 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

Davne 1973. godine pojavila se u ostvarenju koje je bilo poznato u svetu, a jedno vreme imala je i agente širom planete, ali je ipak odlučila da svemu tome kaže NE, jer je shvatala da takav život nije za nju, a odlučila je da svetsku karijeru žrtvuje zbog ljubavi i vrati se u Jugoslaviju.

Pročitajte još: Zbog OVOGA su Seka Sabljić i Bora Todorović bili u svađi 30 godina (VIDEO)

Nikada se nije pokajala zbog toga što je uradila, čak je smatrala da bi samo plakala zbog ljubavi koju je tada imala, a za koju se i udala nakon povratka. Slavnu glumicu u januaru 2020. godine, mrtvu za trpezarijskim stolom pronašao je brat. Imala je 67. godina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas