· · Komentari: 0
EMOTIVNO

Kolege i prijatelji se oprostili od glumice: Komemoracija Miri Furlan održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (FOTO)

Kolege i prijatelji okupili su se danas u JDP-u, kako bi svojoj koleginici odali počast

1620736496_furlan_komemoracija_11052021_0037.jpg
Foto: Ataimages

Mira Furlan, preminula je 20. januara u 65. godini. Nakon što su se stekli uslovi zbog epidemiološke situacije u Srbiji, dlučeno je da se komemoracija povodom njene smrti održi danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Pročitajte još: Ruska princeza Olga Romanov zgrožena ponašanjem Megan i Hari i ima samo jednu poruku za njih (FOTO)

Prijatelji i kolege, okupili su se danas, kako bi Miri Furlan odali počast. Među njima su bili: Anica Dobra, Rada Đuričin, Tamara Vučković Manojlović, koja je održala i veoma emotivni govor i mnogi drugi. Mira Furlan je rođena u Hrvatskoj 1955. a u Americi je živela od 1991 godine. Zbog rata emigrirala je sa suprugom u Ameriku.

Foto: Ataimages

Kako su tada hrvatski mediji preneli, glumica je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila, a koji joj je preneo zaraženi komarac. Zbog ove bolesti duže vreme provela je u bolnici u Americi, u teškom stanju, a lekari su se borili za njen život. Uz svu borbu, glumica je, nažalost, preminula u 65. godini.

Foto: Ataimages

Pored svog prelepog izgleda, važila je za jednu od najboljih jugoslovenskih glumica.  Diplomirala je u Zagrebu na "Akademiji kazalište i film" 1978. godine, a nakon završenog fakulteta odmah je uzeta za nekoliko pozorišnih uloga.

Vrlo brzo postaje i jedna od najtraženijih glumica bez koje filmovi nisu mogli da se zamisle. Uloge po kojima ćemo pamtiti Miru Furlan su: Kiklop, Antuna Vrdoljaka, U raljama života i Za sreću je potrebno troje Rajka Grlića i u filmu Lepota poroka, Živka Nikolića.

Pročitajte još: Slađana Milošević hitno prebačena u bolnicu: Zdravstveno stanje slavne rokerke kritično

Nakon što je 1992. godine sa suprugom emigrirala u Ameriku, Mira Furlan dobila je i dve velike uloge u holivudskoj produkcije. Tako da pored domaće publike, priliku da se upoznaju sa slavnom glumicom imala je i strana. Glumila je u sriji Babilon 5, gde je tumačila lik Delen i u jednoj od najgledanijih serija u svetu "Lost" - izgubljeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.