Oglas
· · Komentari: 0

Gde će se školovati princ Džordž? Vilijam i Kejt neće štedeti kada je obrazovanje njihovog sina u pitanju

Pogeldajte gde će se prestolonaslednik školovati

1708601332_Ftoo-Profimedia-princ-Dzordz.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Princ Vilijam objavio je juče saopštenje povodom sukoba u Gazi nastavivši time niz službenih dužnosti dok se njegova porodica bori sa komlikovanom situacijom izazvanom zdravstvenim problemima Čarlsa III koji boluje od raka i Kejt Midlton koja se oporavlja nakon teške operacije abdomena kojoj je bila podvrgnuta pre mesec dana u Londonu. Britanski dvor je možda sada još više pod lupom javnosti nego inače, a saznaju se i planovi koje princeza i princ od Velsa imaju kada je reč o obrazovanju svoje dece.

Kejt Midlton i princ Vilijam pogledali su školu u Oksfordu gde školarina košta 47.000 funti odnosno 54. 800 evra godišnje, reč je St Edward's School ili "Teddies", kako je od milja zovu.

Nije precizirano kada je poznati par tačno posetio školu jer je Kejt već duže vreme u Adelejd kotidžu u Vindzoru gde teče njen oporavak. Izvor iz ove obrazovne institucije rekao je za Daily mail da se poseta dogodila.

Školu je 1863. godine osnovao Tomas Čemberlejn. Među njenim bivšim đacima su glumice Lorens Olivija i zvezda filma "Oppenheimer" Florens Pju. Golf teren i kućica za čamce nalaze se u okviru školskog imanja na 100 hektara u severnom Oksfordu. Prema internet stranici, učenici se motivišu da gledaju dalje od ocena, i da se fokusiraju na dugoročne životne ciljeve.

Princ i princeza od Velsa poznati su po zalaganju za mentalno zdravlje mladih, što je još jedna filozofija kojoj je prioritet u oovj školiu. Poznati par je ranije razmatrao i školu Oundle kao obrazovnu opciju za svog 10-godišnjeg sina.

Smatra se da princ Vilijam čije se jučerašnje saopštenje dosta komentariše, želi da Džordža pošalje u Iton, koju su pohađali on i njegov brat princ Hari, piše gbnews.com.

St Edward's School mogli bi kasnije da pohađaju i princeza Šarlot (8) i princ Luj (5).

(BlicŽena)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas