Oglas
· · Komentari: 0
EVROVIZIJA

Jeziva i tužna sudbina predstavnice HOLANDIJE na Evroviziji 2022: U 14. godini pokušala da se ubiije, a razlog je NEVEROVATAN

U finalu Evrovizije 2022. u Torinu, večeras će nastupiti i predstavnica Holandije, koja iza sebe ima veoma tešku životnu priču

1652537657_holandija.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Stin Den Holander, koja se u javnosti pojavljuje pod pseudonimom S10, iako ima samo 21 godinu, već je preživela mnogo toga u životu.

Pročitajte još: EVROVIZIJA 2022: Sve je spremno za veliko FINALE u Torinu! Ovo je redosled takmičenja

Iza ove nasmejane i vesele devojke krije se velika tuga. Den Holander i njen brat blizanac rođeni su 8. novembra 2000. u Hornu u Severnoj Holandiji. Od svog rođenja, nije imala skoro nikakav kontakt sa svojim biološkim ocem. Odrasla je u obližnjem Abekerku , a kasnije u Hornu, gde je pohađala srednju školu. Nakon što je završila MAVO nastavni plan i program 2018. godine, studirala je na Herman Brood Academie u Utrehtu .

Bipolarni poremećaj

 U ranom tinejdžerskom dobu, patila je od depresije, a u svojoj 14. godini primljena je u psihijatrijsku bolnicu zbog pokušaja samoubistva. Tada joj je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj.

Karijeru je započela 2016. godine, kada je izdala svoj prvi mini album pod nazivom "Anripsihotika". Ubrzo nakon toga otkrio je reper Jigi Dje. Godinu dana kasnije  objavljuje i svoj drugi album. U svojim pesmama uglavnom opisuje borbu sa mentalnim zdravljem, a oba mini albuma nazvana su po vrstama psihijatrijskih lekova.

Den Holander je 2021. godine ostvarila hit sa singlom „Adem je in“, koji je napisala zajedno sa Žaklin Govaert . Dana 7. decembra 2021. objavljeno je da ju je holandski emiter AVROTROS odabrao da predstavlja Holandiju na Pesmi Evrovizije 2022 . Njena pesma „ De diepte “ objavljena je 3. marta 2022. i na holandskom je jeziku, što je prva pesma Holandije na Evroviziji koja je pevana na maternjem jeziku od 2010. godine . 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas