Oglas
· · Komentari: 0
NOVA DUŽNOST

Nakon mnogo polemisanja, kralj Engleske dobio još jednu ULOGU, koja je pripadala princu HARIJU

Kralj Čarls objavio je da je dobio još jednu dužnost, koja je nekada pripadala njegovom mlađem sinu

1667817759_profimedia-Hari-i-porodica.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kralj je objavom u petak, iznenadio javnost. On će biti glavni General kraljevske mornarice, a poneće ovu počasnu titulu, nakon što je ona oduzeta njegovom sinu Hariju, kada se povukao iz kraljevskih dužnosti. Vojvoda od Saseksa je, kako je rečeno, bio rastužen odlukom kraljice da ga razreši ove prestižne uloge 2020.god, nakon što su on i supruga Megan, ozvaničili da će istupiti iz monarhije kao radni članovi Britanske kraljevske porodice, i preseliti se u Kaliforniju.

Foto: Profimedia

Dugo se spekulisalo ko će preuzeti ulogu od Harija, a mnogi su tipovali na princezu Anu, kraljičinu ćerku, međutim to nije bio slučaj.

Pročitajte još: Telefonski poziv koji je za princa Harija i Megan Markl promenio sve za NOĆ VEŠTICA


Hariju je uloga Generala dodeljena 2017.od strane kraljice, nasledivši Princa Filipa, svoga dedu. Poslednja vest dolazi samo jedan dan nakon što je Vojvoda od Saseksa objavio svoj memoar ''Rezervni'', čiji se naslov odnosi na njegovu poziciju u odnosu na starijeg brata, prestolonaslednika.

U ličnoj poruci Britanskoj Mornarici, koja obeležava 358-mi rođendan, kralj je izjavio sledeće: ' Kraljevska mornarica ima istaknutu i bez premca istoriju, kako na zemlji tako i na moru. Crpim ogromnu inspiraciju iz vaše hrabrosti, odlučnosti, samodiscipline, i izuzetan kapacitet da podnesete najekstremnije uslove'.
I dodao je: 'Osećam se veoma počastvovano što sam postao član korpusa, i veoma se radujem da upoznam mnoge od vas u skorijoj budućnosti. U međuvremenu, ovo dolazi uz moje srdačne i posebne želje za veoma srećan 385-ti rođendan. Morem, kopnom'.

Pročitajte još: Oglasio se Nik Karter iz "Bekstrit bojsa" povodom smrti mlađeg brata: "Iako smo imali komplikovan odnos..." (FOTO)

Da podsetimo, tokom nedavne sahrane kraljice Elizabete, kralj je dao posebnu dozvolu princu Hariju da nosi vojnu uniformu, tokom bdenja nad kovčegom svoje bake.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas