· · Komentari: 0

Nakon smrti kraljice Elizabte, deca princa Harija i Megan Markl mogu da koriste nove titule

Deca princa Harija i Megan Markl, nakon smrti kraljice Elizabete, sada su tehnički princ i princeza

1662704297_megan-i-hari.jpg
Profimedia

Ova promena dolazi po pravilima koja je postavio kralj Džordž V 1917. godine.

Unuci novoimenovanog kralja III, sada imaju titule HRH, ukoliko žele da je koriste. Megan je tokom gostovanja u emisji kod Opre Vinfri, izhavila da je njenom sinu ta titula uskraćena, ali ispostavilo se da to nije istina.

Pročitajte još: Kraljica ELIZABETA krstila je samo JEDNOG SRBINA: Isplivale ISTORIJSKE fotografije, a evo kako se od nje opraštaju članovi te porodice (FOTO)

Tradicija potiče od pra-pra-pradede Harija Džordža V, kada je izdao saopštenje pismom još 1917. godine.

- Jedini izuzetak ove naredbe, bio je da će najstariji sin princa od Velsa takođe imati pravo da koristi titulu HRH.

To znači, da samo princ Džordž, kao praunuk monarha ima direktnu liniju nasleđivanja prestola, ali bi prvobitno morao da bude princ. Ona je najstariji sin princa od Velsa. 

Kraljica je uoči Džordžovog rođenja izdala saopštenje, kako bi osigurala da sva deca od Kembridža imaju odgovarajuće titule. Ovo se nije odnosilo na Arčija i Lilibet.

Ipak, sa Čarlsom koji je sada kralj, oni su sada unuci monarha i mogu imati titulu HRH, odnosno mogu postati princ i princeza.

Pročitajte još: Dolaze velike promene u BRITANSKOM KRALJEVSTVU: Princ Čarls postaje KRALJ, a evo šta to znači za Kejt i Vilijama

 

Kraljica Elizabeta, preminula je juče u 96. godini, okružena svojim najmilijima na imanju Balmoral.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.