Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

"Oduvek je bilo lako mrzeti i uništavati. Graditi i negovati mnogo je teže": Neprikosnoveni citati kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta je juče napunila 95. rođendan, a tokom vladavine izrekla je mnogo mudrih citata kojih se vredi prisetiti.

1619076528_56085096.jpg
Foto: EPA
Oglas

Tokom skoro 70-godišnje vladavine kraljice Elizabete, njene reči postale su dobro poznate širom sveta. I sada, samo nekoliko dana nakon oproštaja od princa Filipa, njenog muža od 73 godine, NJeno veličanstvo je juče proslavila 95. rođendan. Stoga, osvrćnućemo se na nekoliko njenih najpoznatiji i najispirativnijih citata.

  • Ne shvatajmo sebe previše ozbiljno. Niko od nas nema monopol na mudrost.
  • Rad je stanarina koju plaćate za sobu koju zauzimate na zemlji.
  • Kad se čini da je život težak, hrabri ne leže i prihvata poraz; umesto toga, utoliko su odlučniji u borbi za bolju budućnost.
  • Žene su one koje su udahnule blagost i brigu teškom napretku čovečanstva.
  • Oduvek je bilo lako mrzeti i uništavati. Graditi i negovati mnogo je teže
  • Tuga je cena koju plaćamo za ljubav.
  • Kukavice posustaju, ali opasnost često savladaju oni koji se plemenito usude.
  • Ne znam nijednu formulu uspeha, ali tokom godina primetio sam da su neki atributi liderstva univerzalni i često se tiču pronalaženja načina da podstaknu ljude da kombinuju svoje napore, svoje talente, svoje uvide, svoj entuzijazam i inspiraciju za rad. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas