Oglas
· · Komentari: 0

Ona je VRUHSKA kuvarica koja sprema obroke Novaku Đokoviću: Otkrila kako se TENISER hrani, kao i svoj TAJNI sastojak

LJubica Komlenić je Noleta upoznala u Italiji i jako brzo su počeli da sarađuju

1667126549_Foto-Printscreen-YouTube-K1-Televizija-Ataimages.rs.jpg
Foto: Printscreen/YouTube - K1 Televizija, Ataimages.rs
Oglas

Novak Đoković i njegova porodica jako vode računa o svojoj ishrani. Za njih obvroke priprema LJubica Komlenić koja je najboljeg tenisera sveta upoznala u Italiji, nakon čega su krenuli da sarađuju.

"Novak je pre svega prijatelj i sve što sam uradila za njega je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime je pisalo na jakni i tu su me prepoznali njegovi roditelji i on. Tako smo se spojili. Posle dva meseca smo počeli da sarađujemo. Nole je predivna osoba", kaže LJubica.

LJubica je danas jedina žena na svetu sa svetskim kulinarskim studijima sa maksimalnom licencom kategorije A.

"Sa 19 godina sam otišla u Italiju sa jednim koferom u ruci i napravila sam karijeru. Sada sam jedina žena u svetu svetskih kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A i sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima gde ima 200 Mišelin šefova od jedne do tri zvezdice koje obučavam u tehnici kulinarstva u kojoj sam specijalizovana. To kažem jer već 12 godina kuvamo i sa ultrazvukom, odnosno tehnikom ultrazvuka", ispričala je LJubica gostujući u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji.

Pročitajte još: Konstrakta dala primer svima: Pevačica potpuno sređena uradila neverovatnu stvar (FOTO)

Što se tiče Noletove ishrane, LJubica kaže da teniser unosi dovoljno zdravih namirnica.

„Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemate problem, zato što testo bez glutena sadrži skrob i bilo koja priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Ako pečemo meso na 200 stepeni, kako bi se napravila dobra hrskavica i ona masnoća izgori sva, pretvori se u negativan holesterol i nestaju proteini. Riba se isto tako ponaša. Međutim, ako prokuvamo pasulj na sto stepeni, time ne ugrožavamo protein u ishrani. To zna i Novak i on unosi više proteina nego sa ribom i mesom. Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni i to na zdrav način.", rekla je LJubica.

Otkrila je i svoj tajni sastojak i ono što je najvažnije dok kuva.

"Sve kuvam poštujući namirnice, na nižim temperaturama, kako bi sačuvala hranljivost i boju, a najvažniji sastojak u svemu što kuvam je naravno ljubav", iskrena je LJubica.

Takođe je istakla da Noletu često pripremaju srpska jela kako bi ga podsetili na tradicionalne ukuse.

"To su balkanski specijaliteti, poput sarme sa kiselim kupusom i ćevapa, ali ih za Novaka spremamo na veganski način. Nisu mu to omiljena jela, već su mu bliska pa mu ih ponekad pripremamo kako bismo ga podsetili na tradicionalne ukuse", navela je jednom prilikom Komlenić.

Ovako izgleda Novakov jelovnik u toku dana, piše Stil.

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena sa brusnicom, suvim grožđem, semenkama suncokreta, bademima

Užina: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)

Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja

Večera: Cezar salata sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas