Oglas
· · Komentari: 0

SKANDALI KOJI SU PROCURELI U JAVNOST: Princ Hari bio na ODVIKAVANJU od narkotika

Britanska kraljevska porodica intrigira ceo svet i ma koliko se trudili da sakriju šta se desilo iza zidina, skandali uvek procure u javnost.

1712737502_2572567_princ-hari_ff.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Preljube, neverstva, izdaje, opijati i alkohol, česti su saputnici na dvoru.

Princ Hari, bio je u centru skandala kada je u javnosti pre nekoliko godina procurila vest da koristi kanabis.

Hariju je tada otac, kralj Čarls II, naredio da poseti kliniku za rehabilitaciju od droga nakon što je otkriveno da je pušio kanabis i opijao se.

Da li je bilo tako?

Hari je o svom problemu sa narkoticima otvoreno govorio u svojim memoarima "Rezerva", a kokain je bio jedna od mnogobrojnih supstanci koje je zloupotrebljavao u tom periodu.

- Znao sam da je ovo loše ponašanje. Znao sam da nije u redu. I moji drugovi su znali - napisao je Hari.

Kako je tada otkrio, on se drogirao, kao i mnogi ljudi, da bi se nosio sa mentalnom traumom. U Harijevom slučaju, to je bilo u pokušaju da se izbori sa gubitkom svoje majke, princeze Dajane.

- Nije bilo zabavno i nije me učinilo da se osećam posebno srećnim kao što su se drugi činili.

Novinski izveštači su se zapravo obratili zvaničnicima palate 2002. godine, tvrdeći da imaju fotografije kojima dokazuju da Hari uzima kokain, navodi se u memoarima. Hari se u knjizi hvali kako je lagao zvaničnike i naveo kraljevsku porodicu da demantuje optužbe novinarima.

U februaru 2002. - iste godine, kada je Hari naterao palatu da laže kako bi štampao o svojoj zloupotrebi kokaina - kralj Čarls, tada princ od Velsa, upisao je Harija u program lečenja zavisnosti u Rehabilitacionom centru Featherstone Lodge u ​​južnom Londonu prema Gardijanu.

Featherstone je tada nazivan detoksikacionim objektom za korisnike heroina. Kraljevski izvori u to vreme samo su potvrdili da je Hari, tada 17-godišnjak, u nekoliko navrata priznao da je "eksperimentisao“ sa kanabisom. Takođe je rečeno da je prekomerno pio.

Skandali potresali dvor

Iako je njegovo ponašanje u najmanju ruku skandalizovalo svet, uzimajući u obzir ponašanje drugih članova kraljevske porodice nije bio prvi, a ni jedini.

Skandal koji je potresao dvor mnogo dublje bilo je u vreme kada je u Kensingtonskoj palati opijate koristila princeza Margaret, mlađa sestra kraljice Elizabete.

Ona je bila poznata kao buntovnica i princeza koja je neretko vodila raskalašan život, a u medijima se često šuškalo o njenim neverstvima. Jedan od njenih ljubavnika bio je i Lord Snoudon, sa kojim je često koristila opijate.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas