Oglas
· · Komentari: 0

Počinje SUĐENJE Šakiri: Preti joj kazna od osam godina zatvora

Tužilaštvo za Šakiru traži kaznu do osam godina i povraćaj poreza koji navodno duguje

1700473977_1688899948_profimedia-0787707908.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kolumbijskoj pevačici Šakiri danas počinje suđenje u Barseloni zbog optužbi da nije platila 14,5 miliona evra španskog poreza na dohodak između 2012. i 2014. godine.

Pevačica poznata po hitu "Hips Don‘t Lie" najavila je ranije kako će se boriti protiv, kako je rekla, lažnih optužbi.

Šakira tvrdi kako je platila ono što je poreska uprava rekla da duguje pre nego što je podnela tužbu i insistira na tome da nije živela u Španiji tokom tog perioda, jer ju je, kako navodi, njen posao doveo do "nomadskog života".

Odbila je ponudu tužilaštva za nagodbu da zatvori slučaj i očekuje se da će svedočiti danas, na prvom od 12 ročišta zakazanih do 14. decembra.

Tužilaštvo za Šakiru traži kaznu do osam godina zatvora i povraćaj poreza koji navodno duguje.

U optužnici se navodi kako je Šakira boravila u Španiji više od polovine svake godine u inkrimiranom periodu. Ističe se i da joj je nekretnina u Barseloni, koju je kupila u maju 2012, služila kao porodična kuća.

Šakira je živela s bivšom fudbalskom zvezdom Barselone i Španije, Đerarom Pikeom 11 godina i imaju dvoje dece. Pevačica, čije je puno ime Šakira Isabel Mebarak Ripol, preselila se u Majami nakon razvoda.

Šakiri će suditi sudija Hose Manuel del Amo Sančez, a tokom postupka saslušaće se više od 100 iskaza.

Španske vlasti sudski su gonile i druge poznate osobe zbog utaje poreza, uključujući fudbalere poput Portugalca Kristijana Ronalda, Argentinca Lionela Mesija i brazilsko-španjskog igrača Dijega Koste. U sva tri slučaja, fudbaleri su se nagodili i platiti velike novčane kazne.

Međutim, španjski Vrhovni sud je prošlog meseca potvrdio oslobađajuću presudu treneru Bajer Leverkusena Habiju Alonsu, a koji je takođe bio optužen za poreznu utaju. Alonso je odbio nagodbu i na kraju je pobedio na suđenju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas