· · Komentari: 0

"Pokušavala sam da se takmičim sa Novakom: JELENA ĐOKOVIĆ otvoreno o anksioznosti i strahovima

Žena jednog od najboljeg tenisera svih vremena otkrila se kojih strahovima i dilemama se suočavala

1660890898_jelena-naslpts.png
Foto: Instagram/Printskrin/jelenadjokovicndf

Jelena Đoković poznata je kao žena koja stalno radi na sebi. Da li je to ishrana, zdravlje ili roditeljstvo, čini se da žena našeg najpoznatijeg tenisera želi svoje znanja da proširi u svakom aspektu života. Kako je i sama jednom prilikom rekla ona je prava definicija "štrebera".

Jelena svoju svestranost i stečena znanja ne drži za sebe, već redovno sa pratiocima deli svoje stavove i iznosi različita mišljenja, a sada je otkrila i da se borila sa anksioznošću i svime što to stanje nosi.

- Ponekad sam se osećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala - rekla je ona.

Pored širenja svesti na društvenim mrežama, često pokušava razgovorom da učini nešto dobro za ljude, te je i deo ekipe stručnjaka koja se bavi problemom anksioznošću.

 

-Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi. Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam se takmičiti s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini - izjavila je Jelena za Story.

Pročitajte još: "NAJBOLJI SVEKAR": Katarina Grujić specijalnim povodom objavila fotografiju sa Gobeljinim ocem (FOTO)

Jelena je iskreno otkrila kako joj je smetalo što je prepoznaju samo kao suprugu Novaka Đokovića, ali sada to drugačije gleda.

- Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako trebaju izgledati i ponašati se. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom - zaključila je Jelena.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.