· · Komentari: 0
SEĆANJE

Poslednji koncert održala je u Beogradu: Deset godina od smrti Ejmi Vajnhaus

Danas se navršava tačno deset godina od smrti jedne od najboljih engleskih pevačica, Ejmi Vajnhaus

1627030793_ejmi.jpg
Foto: Youtube printscreen/CNN

Ejmi Džejd Vajnhaus, bila je engleska kantautorka poznata po svom izražajnom kontraalt vokalu i probranoj mešavini muzičkih žanrova koje je koristila u svojim pesmama, uključujući ritam i bluz, soul i džez.

Pročitajte još: Veliki povratak Kanje Vesta: Nakon razvoda od Kim Kardašijan napravio drastičan potez (FOTO)

Zavisnik od narkotika i alkohola

Specifični stil postao je inspiracija modnih dizajnera, poput Karla Lagerfelda. Bila je zavisna od narkotika i alkohola, a zajedno sa svojim bivšim suprugom, Blejkom Filder-Sivilom, imala je problema sa zakonom, zbog kojih je on bio osuđen na zatvorsku kaznu.  U 2008. godini imala je niz zdravstvenih problema sa nizom zdravstvenih komplikacija koje su predstavljale ozbiljnu da joj ozbiljno ugroze život i karijeru.

Poslednji koncert održala je u Beogradu

Poslednji koncert Ejmi Vajnhaus održala je u Beogradu, 18. juna 2011. godine, gde je, prema navodima, bila u vidno alkoholisanom stanju i jedva je uspevla da peva.  Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da otpeva bar jednu pesmu, njen prateći bend je ispoštovao beogradsku publiku i svirao do kraja, dok je pevačica to ispratila smejanjem i igrom.

Smrt Ejmi Vajnhaus 

Ejmi Vajnhaus je preminula je u 27. godini života, 23. jula 2011. godine. Nađena je mrtva u svojoj kući u Londonu a prema prvim policijskim izveštajima, razlog smrti nije bio poznat, a kasnije je objavljeno da je  umrla od trovanja alkoholom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.