Oglas
· · Komentari: 0

Potresni detalji života Opre Vinfri: Preživela niz tragedija, a onda je uspela da preokrene život

Opra Vinfri je dokaz da je sve moguće

1713083987_profimedia-0835219490.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Poznata voditeljka Opra Vinfri (67) preživela je niz tragedija koje su obeležile njeno deinjstvo dok nije uzela život u svoje ruke.

Opra je rođena 1954. u trošnoj drvenoj kući, kao vanbračno dete siromašne, nezaposlene tinejdžerke u gradiću Kosijasko u Misisipiju. NJena baba je predložila da se zove Opra, po poznatom liku iz Biblije, međutim, greškom je u krštenici upisano Opra Gejl Vinfri. Do svoje šeste godine Opra je živela kod bake na farmi u vrlo nepovoljnim uslovima, bez vode i telefona. Nakon tog perioda Opra se preselila kod majke koja se u međuvremenu udala i dobila ćerku i sina. Nije bila zadovoljna svojim životom, pa je spas potražila kod oca. To je trenutak kada se u njenom životu sve menja i počinje pravi pakao.

Žrtva zlostavljanja

Nakon selidbe kod oca, Opra doživljava stravično nasilje sa samo devet godina. S obzirom na to da je celokupno nasilje trajalo 13 godina, Opra je rešila da nikada neće postati majka.

Kao posledica silovanja Opra je zatrudnela sa samo četrnaest godina. Zbog straha od svog oca, kao i njegovih urezanih reči da bi je radije video da pluta u reci Kumberland nego da donese sramotu i rodi vanbračno dete, Opra je pila deterdzent u nadi da ć

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Zvezda televizije

Jedina dobra strana njenog detinjstva bilo je to što joj je otac plaćao školovanje. Učestvovala je na raznim takmičenjima u besedništvu, a onda dobila stipendiju na Tenesi univerzitetu na kojem je studirala komunikacije.

Dobijala je nagrade za govorništvo i recitaciju, a ubrzo je došla i puna stipendija za studije komunikacije i pozorišnih umetnosti na državnom univerzitetu u Tenesiju. Istovremeno, sa 17 godina mlada Opra je dobila posao na radiju WVOL, specijalizovanom za afroameričke slušaoce u Nešvilu, a pronašla je vremena i za takmičenje "Miss Black Tennessee", gde je osvojila prvo mesto.

Na užas svog oca, napustila je studije i počela da radi kao reporterka i voditeljka na lokalnoj TV stanici. Prvu ozbiljnu stepenicu u karijeri prešla je kada se 1976. preselila u Baltimor, gde je dobila posao na stanici WJZ-TV News. U početku je radila kao reporterka, a kad je pokrenuta popodnevna emisija "People are talking", koja se na toj stanici prikazivala od 1980. do 1993. Opra je kao jedna od voditeljki prvi put sela u fotelju nekog tok šoua.

8. septembra 1986. godine počelo emitovanje emisije "Opra Vinfri šou". Pokrenula je zatim svoj kanal "OWN". Opra je brzo zadobila poverenje gledalaca. Svojom emisijom započela je pravu revoluciju na američkim, ali i svetskim televizijskim ekranima.

Bila je srdačna, puna razumevanja, ali i direktna sa svojim sagovornicama. A njihov krug je sve više rastao. Mesto "na kauču" pored Opre postalo je vremenom stvar prestiža. Koliko je neko velika zvezda merilo se time da li je učestvovao ili ne u njenoj emisiji. Publika ju je obožavala, baš kao i svetske zvezde. Pre nekoliko decenija počela je njena era, nastavila se emisijom "Opra Vinfri novo poglavlje" i traje do danas.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas