Oglas
· · Komentari: 0

Prodata haljina princeze Dajane: Dostigla neverovatnih milion dolara (FOTO)

Oborila je sve rekorde prodaje

1702994701_9a408ee70d400350297967e26006b4f943e2dcba.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Na aukciji u Holivudu, crna večernja haljina koju je nosila princeza Dajana 1985. oborila je modne rekorde. Cena haljine od baršuna znatno je premašila stručne procene, dosegnuvši neverovatnih 1.148.080 dolara, što je čak 11 puta više od prvobitno predviđenih 100.000 dolara.

Ova izuzetna haljina, koja se prodala kao komplet s naramenicama, plavom baletskom suknjom od organdija, velikom mašnom i lentom, sada drži titulu najskuplje prodate haljine princeze Dajane na aukciji.

Dajana, princeza od Velsa, držala je rekord aukcije s haljinom boje patlidžana koja je prodata u aukcijskoj kući Sotheby's u januaru za iznos od 604.800 dolara, nakon intenzivnog nadmetanja.

Foto: profimedia

Ova haljina, koju je dizajnirao marokansko-britanski dizajner Jacques Azagury, sada je nadmašena njenom crnom večernjom haljinom koja je dostigla gotovo dvostruko višu cenu.

Prvi put je princeza Dajana nosila ovu haljinu tokom kraljevske turneje s princem Čarlsom u Italiji 1985. godine. Nosila je istu kombinaciju 1986. godine tokom koncerta Simfonijskog orkestra u Vankuveru.

Jacques Azagury, poznat po kreiranju i Dajanine venčanice 1981, stvorio je ovu haljinu s dodatkom baletske suknje, posvećene Engleskom nacionalnom baletu, čija je princeza Dajana bila ponosna pokroviteljka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas