· · Komentari: 0

Prva uloga Bred Pita: NJegov talenat je prepoznao jedan od najboljih SRPSKIH reditelja - "Od 400 glumaca izabrao sam njega"

Prvu priliku mu je pružio proslavljei srpski reditelj

1674826671_Foto-Profimedia-Printscreen-Instagram-Video-Detective.jpg
Foto: Profimedia, Printscreen/ YouTube - Video Detective

Božidar Bata Nikolić je jedan od naših najuspešnijih reditelja koji je ostvario sjajnu kako domaću, tako i inostranu karijeru. Preminuo je u 80. godini života, a iza sebe je ostavio brojna filmska ostarenja.

Ono po čemu će ostati upamćen je saradnja sa najvećim svetskim zvezdama, među kojima je i Bred Pit. Bata Nikolić je otkrio njegov glumački talenat i dao mu prvu ulogu u filmu "Tamna strana Sunca".

Bata je do tada nepoznatom glumcu dao glavnu ulogu i tako je počela fenomenalna karijera Bred Pita.

- Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u "Metro Goldvin Majeru", i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, "Tamna strana Sunca", nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim - rekao je Božidar Nikolić svojevremeno u intervjuu za "Novosti".

Foto: V. Danilov

Film "Tamna strana Sunca" snimljen je 1988, kao američka koprodukcija sa Jugoslavijom i Kanadom. Scenario je urađen po priči Nikole Jovanovića, a napisali su ga Endru Horton i Željko Mijanović.

Pored Breda Pita, u ovom ostvarenju igrali su Šeril Polak, Gaj Bojd, Milena Dravić, Sonja Savić, Stole Aranđelović...

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.