· · Komentari: 0

Tajna stara 700 godina: Porodice Nede Arnerić se nije uvek prezivala ovako

Otkrivena dugo čuvana tajna

1659434638_neda-arneric.jpg
Foto: Youtube printscreen

Neda Arnerić, preminula je 2020. godine u 67. godini. Bila je jedna od naših najpoznatijih glumica, koja je iza sebe ostavila nebrojano uloga po kojima će ostati upamćena.

Pročitajte još: "Verujem u brak, ponovo bih se ženio": NIKOLA RAĐEN otkrio sve o odnosu sa sadašnjom devojkom ali i kako se ona slaže sa Anom Kokić

S obzirom da je njeno prezime veoma neobično, Neda je gostujući u jednoj emisiji davno, ispričala, kako je zapravo nastalo njeno prezime, kao i da se njeni predaci, nisu uvek prezivali Arnerić.

- Arnerić je jedno staro prezime, Korčulansko. Ja rodoslov, moram da se pohvalim, imam negde iz 14. veka, tačno mogu da pamtim i vidim, ne da pamtim baš ne mogu, ali na papiru mogu da vidim ko su mi davni, davni preci. Arneri prezime je došlo od imena Arnerijus, to je bio neki naš čuveni predak koji se prezivao Dobroslavić, znači nismo Talijani - rekla je Neda i dodala:

Pročitajte još: Ana Ivanović čestitala rođendan suprugu na NAJEMOTIVNIJI NAČIN: Uputila mu čestitku punu dirljivih reči (FOTO)

- Svi pitaju da li smo Talijani, nismo, pa u njegovu čast je cela porodica uzela od njegovog imena i napravila prezime Arneri. A početkom 20. veka, kada se počela rasplamsavati priča o Jugoslaviji i slovenstvu, južnoslovenstvu, moj deda koji je bio veliki pobornik jugoslovenske ideje, ne samo on, nego i pola porodice je dodalo -ić na kraju da bi zvučalo što slovenskije, a pola je ostalo Arneri. To je znači jedna porodica - zaključila je glumica tada.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.