Oglas
· · Komentari: 0

"Tumor marker mi je bio veoma povećan": Lepa Brena o ozbiljnom zdravstenom problemu sa kojim se susrela - "Užasne slike su mi prolazile kroz glavu"

Velika muzička zvezda morala je na hitnu operaciju

1689076583_red_bull_sounclash_02062023_0205.JPG
Foto: ATA images
Oglas

Najveća zvezde bivše Jugoslavije, Lepa Brena izgradila je karijeru o kojoj mnogi smo mogu da maštaju. Uživa u skladnom braku sa Slobodanom Živojinovićem, a kruna njihove ljubavi su sinovi Viktor i Stefan.

Međutim, baš kao i u svačijem životu, i Brena je preživela težak period. Naime, doktor joj je rekao da ima velike šanse da dobije rak:

- Imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku 2010. godine. Moj doktor rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnost da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku - započela je priču za domaće medije pre nekoliko godina.

Najgori scenariji su joj prilazili kroz glavu:

- Jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, jer sam toliko bila u šoku. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti s njima i ne bežati od problema - rekla je Brena.

Sa porodicom i prijateljima podelila je kako se oseća, dok javno nije htela da priča o svom problemu u to vreme:

- Ona je plakala svaki dan. Svog doktora LJubića molila je da je spase, govorila je da ne želi da umre od raka… Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli. Mi smo je tešile koliko smo mogle - prisetila se Brenina prijateljica.

Brena je poslala snažnu poruku ženama:

- Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kad je pozitivan BRCA test, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojomporukom želim da podignem svest žena da treba da urade test, jer odmah znate da li imate mogućnost da dobijete karcinom ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje, jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke, a da uopšte ne znaju odakle to potiče.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas