Oglas
· · Komentari: 0

Velika Britanija se sprema da kruniše svog novog kralja: Sve je spremno u Vestminsterskoj opatiji (FOTO)

Procesija kralja i kraljice je počela

1683363757_profimedia-0774146255-krunisanje.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Njihova Veličanstva kralj i kraljica, stižu na zapadnu kapiju i čuju se fanfare. Upravo je krenula procesija krunisanja novog monarha Engelske kralja Čarlsa i kraljice Kamile.

U toku je svečani koncert hora i nastupi klasične muzike u Vestmisterskoj opatiji, gde će se održati ceremonija krunisanja. Kralj Čarls III i kraljica Kamila, napustili su Klarens dom u Londonu, i uputili se u Bakingemsku palatu, gde će uslediti pripreme za procesiju do Vestimsterske opatije, gde će se sam čin krunisanja obaviti.

Foto: Profimedia

Vrata Vestminsterske opatije su otvorena, kako bi gosti i zvanice mogli da zauzmu svoja mesti uoči same ceremonije.
U opatiji se očekuje više od 2.000 ljudi, sa predstavnicima iz 203 zemlje i preko 100 šefova država, koji su prihvatili poziv. Prva dama SAD-a Džil Bajden, prisustvovaće u odsustvu američkog predsednika Džoa Bajdena.

Povorka krunisanja odvijaće se rutom dužine 2,09 km.

U Londonu su se tokom nedelje okupilo hiljade kraljevskih obožavatelja, okupljajući se duž tržnog centra ispred Bakingemske palate. Više od 11.000 policajaca raspoređeno je u prestonici. Mnogi su kampovali ne bi li prisustvovali krunisanju.
Mnogi su doleteli iz inostranstva, ističući status kraljevske porodice kao vodećeg svetskog brenda Britanije, uprkos brojnim skandalima tokom godina.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas