Oglas
· · Komentari: 0
trening

KARTKIM TRENINZIMA unapredite zdravlje: Evo koliko vremena dnevno treba da izdvojite

Uključivanje vežbanja u svoju dnevnu rutinu za mnoge i dalje predstavlja nepremostiv problem.

1619783650_Depositphotos_166002142_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Zbog obaveza koje imaju, ljudima polazi za rukom da jedan ili dva dana u nedelji izdvoje za treniranje, ali uglavnom ne više od toga. Na njihovu sreću, međutim, postoji način da ostanu u formi, ali i da unaprede svoje zdravlje, koji ne zahteva od njih da izdvoje puno vremena na dnevnoj bazi.

Pročitajte još: Ove vežbe se rade samo 10 minuta dnevno i "brišu" celulit (VIDEO)

Odavno je poznato da su ovakvi treninzi idealni za skidanje kilograma, ali naučnici su nedavno otkrili da oni pozitivno utiču i na metaboličko zdravlje, a posebno kada se odvijaju na relativno niskoj temperaturi. U odnosu na preporuku Svetske zdravstvene organizacije da vežbamo 150 do 300 minuta nedeljno, ovo je znatno manje zahtevniji režim vežbanja, bar kada je u pitanju njegovo trajanje.

Rešenje je u kratkim i intenzivnim treninzima, čije trajanje ne prelazi 20 minuta.

Zbog čega su onda kratki intenzivni treninzi dobri za metaboličko zdravlje, srce i arterije? Naučnici još uvek nemaju konkluzivni odgovor, ali oni veruju da to najverovatnije ima veze sa poboljšanjem funkcionisanja mitohondrije, leve komore srca i usklađenosti perifernih arterija.

Pročitajte još: Da li kafa pre treninga može pomoći pri bržem sagorevanju masti?

Imajte ovo u vidu sledeći put kada odustanete od redovnog vežbanja jer mislite da nemate dovoljno vremena. Potrebno je da svega 20 minuta dnevno izdvojite za ovu aktivnost, a zdravstvene koristi od kratkih i intenzivnih treninga svakako će opravdati utrošeno vreme.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas