Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

КАРТКИМ ТРЕНИНЗИМА унапредите здравље: Ево колико времена дневно треба да издвојите

Укључивање вежбања у своју дневну рутину за многе и даље представља непремостив проблем.

1619783650_Depositphotos_166002142_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Због обавеза које имају, људима полази за руком да један или два дана у недељи издвоје за тренирање, али углавном не више од тога. На њихову срећу, међутим, постоји начин да остану у форми, али и да унапреде своје здравље, који не захтева од њих да издвоје пуно времена на дневној бази.

Прочитајте још: Ове вежбе се раде само 10 минута дневно и "бришу" целулит (ВИДЕО)

Одавно је познато да су овакви тренинзи идеални за скидање килограма, али научници су недавно открили да они позитивно утичу и на метаболичко здравље, а посебно када се одвијају на релативно ниској температури. У односу на препоруку Светске здравствене организације да вежбамо 150 до 300 минута недељно, ово је знатно мање захтевнији режим вежбања, бар када је у питању његово трајање.

Решење је у кратким и интензивним тренинзима, чије трајање не прелази 20 минута.

Због чега су онда кратки интензивни тренинзи добри за метаболичко здравље, срце и артерије? Научници још увек немају конклузивни одговор, али они верују да то највероватније има везе са побољшањем функционисања митохондрије, леве коморе срца и усклађености периферних артерија.

Прочитајте још: Да ли кафа пре тренинга може помоћи при бржем сагоревању масти?

Имајте ово у виду следећи пут када одустанете од редовног вежбања јер мислите да немате довољно времена. Потребно је да свега 20 минута дневно издвојите за ову активност, а здравствене користи од кратких и интензивних тренинга свакако ће оправдати утрошено време.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas