Oglas
· · Komentari: 0
DEKORACIJA

OVO je najbolji način da UPROPASTITE dnevnu sobu! Poštujte PRAVILA i to se NEĆE DESITI

Volite umetnost, imate divne slike za koje vas vežu mnogobrojne uspomene, i one tek kupljene, moderne, ali niste sasvim sigurni kako bi bilo najbolje da ih rasporedite u vašem životnom prostoru?

1604650262_Depositphotos_158709456_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ne brinite, dobra vest je da u tome ne možete pogrešiti, ukoliko dozvolite sopstvenom senzibilitetu da vas vodi. Jer, lepo je upravo ono što vam se dopada. Ipak, postoji nekoliko osnovnih pravila za njihovo pozicioniranje, na koja treba obratiti pažnju.

Pročitajte još: MALA dnevna soba traži VELIKE IDEJE: Ovo su najčešće GREŠKE

Ramovi
Potrudite se da se ramovi slažu sa nameštajem ili nekim dominirajućim detaljima u sobi, kao i da sadržaj slika ima bar nešto zajedničko, bilo da je to tehnika rada, motivi, osnovne boje.

Ukoliko je prostor u kom želite da okačite slike manji, trebalo bi da odaberete samo jedan zid na koji ćete ih postavljati, ističući ga na taj način. Sve ostalo vizuelno bi učinilo enterijer prenatrpanim.

Ako imate samo jednu sliku, neka bude velika.

Na jednom zidu možete se poigrati grupisanjem slika kako god poželite, a ako se, ipak, odlučite samo za jedno umetničko delo, neka bude većih dimenzija, da bi bilo primećeno kako mu i dolikuje. Pazite samo da svojom veličinom ne nadmaši gabarit nameštaja iznad kog stoji, jer će delovati nezgrapno.

Botanički kutak
Tako možete vaš botanički kutak, u kom gajite ukrasne biljke, obogatiti slikama sa motivima cveća. Ako potom prostoru dodate još malo zelene boje, makar i kroz najmanji detalj u sobi, stvorićete pravu malu oazu usred stana.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Želite da napravite sopstvenu kompoziciju na zidu?

Odaberite centralnu sliku na zidu.

Samo napred, ali najpre odaberite centralnu sliku, oko koje ćete stavljati ostale. Tom prilikom možete se voditi slaganjem boja u odnosu na celokupan nameštaj u prostoriji, ili samo na onaj u neposrednoj blizini.

Pročitaje još: HIT DETALJ U ENTERIJERU: Drvena klupa u sobi je komad koji morate posedovati! (FOTO)

Napravite kompoziciju Foto: Drpozit

Minimalistički stil, koji već duže vreme gospodari uređenjem enterijera, nije zaobišao ni umetničke slike. Naime, one često mogu biti veoma jednostavne, sa vrlo malo boja ili motiva, apstraktne, te na prvi pogled više predstavljaju dodatak unutrašnjem uređenju, nego umetnost samu po sebi.

Za dnevnu žuta i ciklama, za spavaću plava.

U dnevnu sobu lepo se uklapaju slike jarkih boja, žuta ili ciklama, ali i sve nijanse zemljanih tonova, koje prate boju troseda i zavese, dok spavaćoj najbolje “leži” tirkiz ili svetlo plava. Takođe, možete upariti dve ili tri gotovo identične slike, po veličini, bojama, motivima, praveći na taj način neku vrstu sopstvenog diptiha ili triptiha.

Pročitajte još: HIT DETALJ U ENTERIJERU: Drvena klupa u sobi je komad koji morate posedovati! (FOTO)

Da nema lošeg mesta za dobru sliku potvrđuje i to što se one sasvim lepo mogu uklopiti i u kuhinju. Naravno, postavite ih negde gde se što manje mogu oštetiti i isprljati tokom pripreme hrane, a neku od slika možete smestiti i u najmanji, do tada neiskorišćeni, ćoškić. Umetnosti je, zaista, potrebno malo prostora da se pokaže...

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas