· · Komentari: 0
LUKSUZ

Ovo je NAJSKUPLJI SLADOLED na svetu: Od cene i sastojaka će vam se zavrteti u glavi! (FOTO/VIDEO)

To je najekstravagantnija, najraskošnija stvar koju možete kupiti u NJujorku - rekao je vlasnik Serendipiti-a Stefan Brus.

1621951050_55544.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Ginis Vorld Rekords

Poslastica, koja se mora naručiti najmanje 48 sati ranije, dolazi u kompletu sa tri kuglice tahitijskog sladoleda od vanile prekrivenih listićima zlata od 23 karata, kao i bademima, kavijarom i orhidejama od zlata koje se prave osam sati, kandiranim voćem iz Pariza. 

Sastojci stižu iz celog sveta, pa tako čokolada stiže iz Toskane, zrna vanile sa Madagaskara, a kandirano voće iz Pariza.

Jelo se služi u čaši od kristala Bakarat od 350 dolara (obloženo sa više listića od 23 karatnog zlata), sa kašikom od 18 karatnog zlata.

Pročitajte još: Ako nazdravljate VODOM, pravite VELIKU GREŠKU: Evo šta ste time poželeli svojim gostima!

Sladoled sadrži samo najkvalitetnije sastojke, uključujući skupu čokoladu iz Toskane i zrna vanile uvezene sa Madagaskara.

Kornet sadrži sladoled preliven karamelizovanim pekanom, tartufima od bele čokolade, makaronom od maline, pipetama punjenim voćem i jestivim dijamantima. Ima i zlatnih listića.

Pročitajte još: Koliko su ZARAĐIVALI Dostojevski, Tolstoj i Puškin ? Istina će vas IZNENADITI!

Godine 2004., Serendipiti’s Golden Opulence Sundae zaradio je mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najskuplja poslastica na svetu, budući da je prodat za neverovatnih 1.000 dolara. Ali nekoliko godina kasnije, Serendipiti je nadmašio samog sebe i napravio novi rekord 2007. godine sa „The Frozen Haute Chocolate“, hibridom pića i sladoleda koji je sadržao u sebi 28 vrsta kakaa i pet grama jestivog 23 -karatnog zlata.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.