Oglas
· · Komentari: 0
SANGRIJA

RECEPT ZA SANGRIJU: Popularno piće koje će biti glavni hit letnjih druženja

Sangrija je popularno piće koje potiče iz Španije, a prema istorijskim izvorima prvi put se pojavila u 18. veku.

1596706822_Depositphotos_70846971_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Preteča sangrije je karipsko piće koje se zvalo sangaree. NJena baza se sastoji od crvenog vina i ukusnog voća, a može da se pravi i sa belim vinom i tada se naziva sangria blanca (bela sangrija).

Pročitajte još: Sendvič IZNENAĐENJA: Kupine avokado i TARAMO salata (FOTO)

Mi vam danas donosimo recept za varijantu sa crvenim vinom i popularnim letnjim voćem. Ključ ukusne sangrije je odabir kvalitetnog vina - što je ono bolje, to će i ovo piće biti bolje.

SASTOJCI:

  • 2 litre crvenog vina
  • 2 srednje breskve
  • 2 šake kupina
  • 2 šake malina
  • 2 srednje kruške
  • 4 kajsije
  • 1 limun
  • 2 velike kašike šećera

Pročitajte još: Pravi je trenutak da UMESTO KOLAČA napravite VOĆNU SALATU (FOTO)

Foto: Depozit

PRIPREMA: 

  1. Ako imate kruške, kajsije i breskve koje nisu prskane, samo ih operite. U suprotnom ih obavezno ogulite. Zatim ih naseckajte na manje komade jednake veličine. Potom operite maline i kupine. Iscedite sok od limuna.
  2. U jednoj posudi pomešajte voće. U veliku posudu sipajte vino, pa unutra ubacite šećer i dobro promešajte. Zatim dodajte voće i limunov sok, pa opet promešajte. Stavite u frižider da se hladi preko noći.
  3. Pre serviranja u posudu možete ubaciti kockice leda ili jednostavno poslužiti sangriju u čašama u koje ste prethodno stavili led. Možete je procediti pa poslužiti bez voća, ali bilo bi šteta uskratiti gostima užitak isprobavanja ovih pijanih voćkica koje su nekima čak i ukusnije od same sangrije. 

Pročitajte još: ČEKAMO ih godinu dana: Napravite za 20 minuta KNEDLE SA ŠLJIVAMA (FOTO)

SAVET: U sangriju slobodno ubacite i sočno voće po svom ukusu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas