· · Komentari: 0
Neponovljiva

Oduzima dah: Samo 100 srećnika će moći da uživa u čarima ove "Honde" (Foto,Video)

Ionako čudesni "sivik tajp R" sada stiže u ograničenoj seriji spreman da opravda epitet "hot heč" koji ga krasi godinama

honda-tajp-r-1.jpg

Ona je nekoliko godina proglašavana za „hot heč“, najuzbudljiviji hečbek automobil na planeti. Ali „Honda“ uvek nađe načina da još više adrenalina upumpa u vene svojih poštovalaca.

Ionako čudesna „honda sivik tajp R“ , sada je doživela „fejslifting“ a „Honda“ se potrudila da punudi i „limited edition“, ograničenu seriju koja će zaustaviti dah!

Svega 100 primeraka biće ponuđeno kupcima koji su spremni da za ovu zujalicu izbroje 39.995 funti (toliko košta na engleskom tržištu) i da pri tome budu jako brzi jer je interesovanje ogromno.

„Honda“ je uspela da značajno unapredi performanse. Krenulo se prvo sa smanjenjem mase vozila. Štrpnulo se gde god se moglo korišćenjem novih materijala ili jednostavno uklanjanjem pojedinih „gedžeta“.Samo su sa novim točkovima od 20 inči u „Hondi“ uspeli da smanje 2,5 kg po komadu!

Pročitajte još: Otvorena prva "Garaža" u Martorelu: U "Kupra pleme" primljen i golman FK Barselone Mark-Andre ter Štegen

Motor je isti kao na prethodnoj verziji, benzinac od 2,0 litra radne zapremine koji isporučuje, naravno uz pomoć turbočardžera 316 KS i 400 nm obrtnog momenta!

Snaga se šalje na prednje točkove uz pomoć manuelnog menjača sa šest stepeni prenosa.Zanimljivo je da se zvuk sa vrhova izduvnih cevi prenosi u kabinu putem zvučnika!

Ova silna snaga omogućava ovom hečbeku da od 0-100 km na čas stigne za 5,7 sekundi.

Za boju je odabrana sjajna „Sunlight Yellow“ u kombinaciji sa crnim krovom i retrovizorima.

Svaka od 100 ovih „Hondi“ ima pločicu sa rednim brojem, što će u narednim godinma doprineti značajnom rastu cene svakog od primeraka.

Ne treba misliti da se „Honda“ odrekla brojnih sistema asistencije vozaču. Tu je i upozorenje na vozila koja dolaze iz takozvanog mrtvog ugla, sistem za održavanje vozila u željenoj kolovoznoj traci, adaptivni tempomat,upozorenje na mogući sudar sa vozilima koja dolaze frontalno, automatsko kočenje u neželjenim situacijama...

Uz ovu verziju biće ponuđene i serije "sport lajn" i "GT"

"Honda sivik tajp R"!

Foto:Promo

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.