· · Komentari: 0
PINGVINI

SELO U KOJEM SU PINGVINI SLUČAJ: Policija spasila jednog otuđenog, ali i par otetih

Humboltovi pingvini (Spheniscus humboldt) naseljavaju Južnu Ameriku, a ime su dobili po morskoj struji u kojoj plivaju, nazvanoj po pruskom istraživaču Alexanderu von Humboldtu.

1597839926_king-penguin-384252_1280.jpg
Foto: Piksabej

Policija je tokom rutinske kontrole u britanskom Nottinghamshireu uhvatila Humboltovog pingvina koji je lutao selom Strelley, nakon što je pobegao sa obližnje farme.

Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, a septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)

Ptica po imenu Po-Po pobegla je sa farme i prešla kilometar po seoskom putu.

Pingvin je ubrzo vraćen vlasniku, a policajac Gareth Philip je rekao da je bio vrlo prijateljski nastrojen i da je pozirao njegovim kolegama za fotografiju.

Prošle godine spasili par otetih pingvina.

Pročitajte još: Sigurno je ne bi pustili na svadbi ili u NOĆNOM KLUBU, ali ovo je NAJSTARIJA PESMA na svetu (VIDEO)

Foto: Piksabej

Philip je rekao da su u istom britanskom selu policijski zvaničnici prošle godine spasili par otetih pingvina. U januaru 2019. policija je na farmu stigla po dojavi, spasila pingvine i privela 23-godišnjeg muškarca iz Prestona zbog sumnje da je provalio na farmu.

Humboltovi pingvini (Spheniscus humboldt) naseljavaju Južnu Ameriku, a ime su dobili po morskoj struji u kojoj plivaju, nazvanoj po pruskom istraživaču Alexanderu von Humboldtu.

Pročitajte još: Spojte DLANOVE, jer LINIJA na DESNOM govori kakvi ste u LJUBAVI

Premda ne spadaju u ugroženu životinjsku vrstu, na popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN) svrstani su u kategoriju “osetljivih”, što znači da postoji opasnost od toga da u dogledno vreme postanu ugroženi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.